dinsdag 5 oktober 2010

Via Pijn deel 3Vrijdag de 15e gaat het gebeuren. Een operatie aan een dubbele nekhernia. Volgens dokter Staels van het AZ St. Jan in Brugge een redelijk standaard operatie: "Alleh mevrouw, ik ben dokter Staels en kan u van de pijn afhelpen, hoe staat u trouwens tegenover chirurgie?"

"Dokter, ik heb nu sinds half juli pijn. Veel pijn. Inmiddels ben ik heel wat slapeloze nachten, ontelbaar veel paracetemollen, diazepammen, naproxennen, tramadollen in combinatie met maagbeschermers en als toetje een vitamine B-complex rijker, een vakantie in Italië armer, omdat we na één dag Toscaanse kust weer terug moesten vanwege die helse pijnen. Heb ik tot driemaal een pijninfiltratie gekregen onder algehele narcose, loop ik de deur plat bij mijn fysiotherapeut, maar helpt helemaal niets.
Dus dokter op de vraag hoe ik tegenover een operatie sta..... ik vrees dat ik niet anders kan".

"Alleh mevrouw Roovers, da ga goe kommen eh......"

Hij draaide het schermpje naar ons toe en voor de zoveelste keer, maar nu via de chirurg zelf, werd ons uitgelegd waar, wat, wanneer en hoe.

Twee nekhernia's onder elkaar dus, waarbij de eerste uitstulping tussen C5 en C6 de meeste pijnen brengt en wordt veroorzaakt door artrose in de nek. De onderliggende ziet er op het beeldscherm het ergst uit, maar, zo werd ons verteld, hier heeft de zenuw toch nog ruimte genoeg anders had u het ook moeten voelen in uw linkerbeen.

Dokter Staels legde uit dat hij bij een operatie via de hals richting de nek gaat, even de luchtpijp en de slokdarm opzij legt en binnen twee minuten op de plaats is waar hij moet zijn. Daar haalt hij twee tussenwervels weg, zet er twee blokjes voor terug, zet ze aan elkaar met een titaniumplaatje, dat (ver)groeit vervolgens vast en af is Roof van alle pijn. Hooguit nog wat na-tintelingen in de vingers, en als het tegen zit een hil klein beetje bewegingsbeperking in de nek, maar u hoef nooit geen pijn meer te hebben, aleh.......

Na deze uitleg en nog wat vragen over hoelang en wanneer hebben we Ja gezegd tegen dokter Staels en wordt Roof donderdag 14 oktober opgenomen, vrijdag 15 oktober geopereerd, mag ze de zondag of maandag met een kraag naar huis, moeten we nog een paar keer terug voor controle en kan ze, als alles gaat zoals het zou moeten gaan, verder zonder pijn.
Aleh, wie wil da niet?

"O ja, dokter, nog één vraagje "we weten nu hoe ze ervan af gaat komen, want dat gaat u doen, maar hoe komt ze eraan?"
"Aleh, das pure pech ebben eh......"


Aleh.......
2011 wordt ons jaar,
Petra en Maringe

8 opmerkingen:

 1. We hebben al meer overleefd, dus dit ook,
  love you,
  M

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Alleh mevrouw, ik ben dokter Staels en kan u van de pijn afhelpen" en "Alleh mevrouw Roovers, da ga goe kommen eh......" zijn prachtige uitspraken die schitteren van vertrouwen, toch?

  Jullie liefde voor elkaar ook trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Awel das scheun nieuws!
  Je gaat terug gaan zien dat dat goe ga komen.
  Heel veel succes en op naar 2011

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zoals de kids zeggen "praat nog eens zoals Ketnet"

  Awel he, das zeker en vast den enige en gans juist beslissing da ge henomen 'ebt.

  Als ik je weer zie vlieg ik je om de nek van blijdschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 2011! Daar ga ik voor.Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh lieve schatten, 2011 gaat zeker jullie jaar worden. Wat heet? Alle jaren na deze operatie worden jullie jaren!!! Volgens mij is Peet bijdeze Belgische man in zeer goede handen.

  Alice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @BirdBlok: ja, we gaan er voor! Kookvanjou!
  @Marleen: dat zijn zeker mooie woorden! Op naar de operatie ;)
  @fietsfreak: thanx!
  @Le Mesure JP: bèèèhhhh.... voorlopig de eerste 8 weken niet om mijn nek vliegen, ik mag tot dan nog geen onverwachte bewegingen maken!
  @wereldvansofie: thanx!
  @Alice: ja, we gaan zeker voor 2011! Thanx!

  BeantwoordenVerwijderen